Onckelinx “denkt” dat De Wever een racist is, hoor en lees ik.

Op basis van wat ik van BDW in het verleden allemaal heb gehoord en gelezen, lijkt die sneer me ongegrond, maar ik ken hem niet goed genoeg om te oordelen, a fortiori niet om zoiets lasterlijks de wereld in te sturen. Laurette blijkbaar wel.

Aansluitend heb ik wel twee inhoudelijke bedenkingen omtrent de abrasieve opinie van deze ex-minister.

Eén. Haar uitspraak is geen verrassing want, tenzij ze met een verstandelijke handicap zou geboren zijn, wat ik niet geloof, heeft ze zelf haar openbaar denken (en spreken) sedert mensenheugnis doelbewust, en zwaar gecensureerd. De daaruitvloeiende bepoerktheid van haar publiek ideeëngoed heeft haar partij, en bijgevolg haarzelve, duidelijk geen windeieren gelegd.

Twee. Wat vele Vlamingen, niet alleen de nationalistische, maar ook de breed-denkende mensen, écht denken over deze PS Diva, en iconische Bons, is wellicht niet publiceerbaar, al was het maar omdat het als eerroof zou kunnen vervolgd worden.

Nochtans lijken mij de woorden “eerroof en Onckelinx” niets met elkaar te maken kunnen hebben…

Grimburger,
26 maart 2015